Zigomatik İmplant Nedir?

Zigomatik İmplant Nedir?

Zigomatik implant, üst çeneye uygulanan bir implant çeşididir. Daha detaylı şekilde inceleyecek olursak Türkçesi elmacık kemiği olarak bilinen zigoma kemiğinden destek alınarak yapılmaktadır.

Bu implantlar, çene kemiğinin yanında bulunan zigomatik kemik adı verilen kemiklere yerleştirilir. Normal diş implantları gibi çene kemiğine değil, zigomatik kemiklere yerleştirildiği için daha uzun ve daha sağlam bir destek sağlar. Bu nedenle, zigomatik implantlar özellikle çene kemiği olanlar için ideal bir çözüm olabilir. Zigomatik implantlar, genellikle diğer implant tiplerine göre daha karmaşık bir cerrahi prosedür gerektirebilir ve deneyimli bir diş hekimi tarafından uygulanmalıdır.

Zirgomatik İmplant

Zigomatik İmplantlar Nasıl Yapılır?

Diğer diş implantları gibi cerrahi bir işlem gerektirir. Ancak, uygulama yöntemi geleneksel implantlardan farklıdır. Genellikle lokal anestezi altında yapılır ve birkaç saat sürebilir. Hasta ilk geldiğinde volumetrik dental tomografiler çekilir. Diş hekimi zigomatik kemiğe erişim sağlar. Zigomatik kemiğin, üst çeneye olan mesafesini tespit eder. Buna göre implant ayarlamalarını yapar. Daha sonra hastaya ameliyat sonrasında dişlerinin ne şekilde olacağını göstermek amacıyla protez hazırlanır. Hastamız bu protezlerin görümünü beğendiği zaman bu protezler boyutunda dişler hazırlanır. Daha sonra, uygun boyuttaki implantlar kemik içine yerleştirilir.

Çene kemiğine yerleştirilmedikleri için daha uzun ve daha dayanıklı olabilir. İşlem genellikle cerrahi bir işlem olduğundan, iyileşme süreci önemlidir. İmplantlar yerleştirildikten sonra, kemik ile implant arasındaki bağlantının sağlanması için birkaç ay beklenir. Bu süre zarfında, hastanın diş hekimi tarafından belirlenen bakım talimatlarına uyması önemlidir. Daha fazla bilgi almak ve uygun tedavi seçeneklerini öğrenmek için diş hekimimize danışmanızı öneririz.

Zigomatik implantlar Kimlere Yapılır?

Üst çene bölgesinde diş eksikliği yaşayan ve kemik erimesi problemi olan hastalara uygulanır. Kemik erimesi, çene kemiğinin zamanla yetersiz hale gelmesine ve geleneksel diş implantlarının uygulanmasını zorlaştırabilir. Bu durumdaki hastalar için ideal bir çözüm olabilir çünkü zigomatik kemikler genellikle kemik erimesinden etkilenmez ve daha sağlam bir destek sağlar.

Ayrıca, bazı hastalarda üst çene bölgesinde yeterli kemik dokusu olmayabilir. Bu durumda, zigomatik implantlar diğer implantların uygulanamadığı durumlarda kullanılabilir. Büyük boyutları nedeniyle geleneksel implantlardan farklıdır ve uzunlukları genellikle 30 ila 55 mm arasında değişir.

Üst çene bölgesinde daha önce hiç implant yapılmamış veya diğer tedavi yöntemleri başarısız olduğu durumlarda da tercih edilebilir. Bu nedenle, zigomatik implantlar, üst çene bölgesindeki diş eksikliği sorununa kalıcı ve etkili bir çözüm sunabilir. Bu yöntemin uygulanması için genellikle deneyimli bir diş hekimi tarafından yapılması önerilir.

Zigomatik İmplant Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

  • Üst çene bölgesindeki kemik erimesi problemi olan hastalar için ideal bir çözüm sunar. Çünkü zigomatik kemiklere yerleştirildiği için kemik erimesinden etkilenmeyen sağlam bir destek sağlar.
  • Geleneksel diş implantlarına göre zigomatik implant uygulaması daha kısa bir sürede tamamlanabilir. Bu da hastaların az zaman harcaması anlamına gelir ve tedavi sürecini konforlu hale getirir.
  • Çene kemiğine yerleştirilmediği için uzun ve dayanıklı olabilir. Bu, implantın uzun vadeli başarısını artırabilir ve hastaların uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanmasını sağlar.
  • Geleneksel implantlara göre daha az cerrahi müdahale gerektirir. Bu da hastaların az ağrı ve rahatsızlık yaşamasını sağlar ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.
  • Uygulama sonrası iyileşme süreci genellikle hızlıdır. Bu da hastaların normal yaşamlarına çabuk dönmesini sağlar ve günlük aktivitelerini kısa sürede sürdürmelerine olanak tanır.
  • Kemik erimesi nedeniyle diğer tedavi seçenekleri uygun olmayan hastalar için güzel sonuçlar verir. Bu implantlar, diğer tedavilere göre sağlam bir temel oluşturarak uzun vadeli çözümler sunabilir.

Zigomatik İmplant Tedavi Süreci

İmplantların yerleştirilmesi sonrası hafif şişlik, ağrı ve kanama gibi belirtiler görülebilir. Bu dönemde, sıcak yiyecek ve sıvılardan uzak durmaları önerilir. Hasta kendine tamamen gelmeden, katı besinler verilmemelidir. diş hekiminin önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmak önemlidir. İmplantlar genellikle 3 ila 6 ay gibi bir sürede tamamen iyileşir ve kemikle bütünleşir. Bu süreçte diş hekiminiz, implantların uygun şekilde yerleşip fonksiyon görmesini sağlamak için gerekli kontrolleri yapar ve gerekli durumlarda implantların üzerine protezler yerleştirilir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir ve genellikle diş hekiminizin yönlendirmelerini dikkate almak önemlidir.

Zigomatik İmplant Fiyatı Ne Kadardır?

Zigomatik implant fiyatları, birçok farklı faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu faktörler arasında kullanılan malzemenin kalitesi, implantın büyüklüğü ve karmaşıklığı, uygulamanın yapılacağı kliniğin konumu ve diş hekiminin deneyimi yer alabilir. Tam bir fiyat alabilmek için bir diş hekimine danışmanız ve detaylı bir muayene yaptırmanız önemlidir. Ayrıca, bazı durumlarda sağlık sigortanızın bu tür tedavileri kapsayıp kapsamadığını da kontrol ettirin.

Detaylı fiyat bilgi için form doldurabilirsiniz.

İletişim formunun iletilebilmesi için kullanılan programların sunucusu yurt dışında olması nedeniyle verilerinizin yurt dışına aktarımını gerektirdiği için sizden bu konuyla ilgili açık rızanızı talep ediyoruz. Bu kapsamda kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye Aydınlatma Metninden ulaşabilirsiniz
Dr. Dt. Seyfi KELEBEK
Dr. Dt. Seyfi KELEBEK

2004 yılında girdiğim Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldum. Yaklaşık 1 yıl Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde çalıştım. 2011 yılı Kasım ayında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak atandım.

Uzmanlık eğitimim süresince birçok bilimsel çalışmalara, kongre, kurs ve sempozyumlara katıldım. Akademik ve klinik birçok çalışmanın içerisinde bulundum. Yurtiçi ve yurtdışında eğitim programlarına katıldım. 2017 yılı Kasım ayında dental implantlar ile ilgili doktora tezimi savunarak AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ alanında bilim doktoru ünvanını aldım.